неделя, 11 януари 2015 г.

Исторически успех за Красимир Анев

Красимир Анев финишира на 4-о място при масовия старт на 15 километра от Световната купа по биатлон. На финалната права българинът не можа да се пребори за третото място с представителя на Русия Дмитрий Малишко, който намери своето място на стълбичката на победителите, съобщи Gong.bg.

Класирането на Анев на 4-а позиция е историческо за мъжкия български биатлон. Другият роден представител - Владимир Илиев - завърши 19-и. Победител в надпреварата стана Мартен Фуркад, който завоюва 36-а победа в кариерата си, а втори се нареди Антон Шипулин.

Анев стартира от 16-а позиция, а Илиев бе 23-и, като при първата стрелба Анев и Илиев допуснаха по една грешка. Най-добре се представи Оле Ейнар.При втората стрелба Анев се представи отлично, а това му позволи да излезе на 10-о място, на броени секунди зад Фуркад, а Илиев се отчете с две грешки, заради които остана 22-и.

При третата стрелба Мартен Фуркад бе неотразим след бързи пет от пет точни мишени. В резултат на това той излезе бързо напред пред следващите го съперници, а появилите се неприятни пориви на вятъра костваха допълнително забавяне на конкурентите. Това обаче не попречи на Анев, който след точен мерник излезе на 54 секунди зад Фуркад. В този етап Илиев допусна нови 2 грешки и това го остави на 25-о място.

При последната стрелба безгрешният до този момент Фуркад бе видимо възпрепятстван от метеорологичните условия, но все пак отново се отчете с отличен мерник след пет от пет. Същевременно Анев допусна само една грешка и временно изпревари Дмитрий Малишко, ставайки трети. Така всичко се реши във финалния спринт, където руснакът задмина родния състезател.

Няма коментари:

Публикуване на коментар