понеделник, 21 юли 2014 г.

Хранителна добавка объркала пробата на Захенбахер-Щеле

Хранителна добавка е най-вероятната причина за положителния допинг-тест на германската биатлонистка Еви Захенбахер-Щеле, която по-рано днес беше уличена, заявиха хора от делегацията на страната. Говорителят на германската федерация по ски Щефан Шварцбах и старши треньорът на отбора по биатлон Уве Мюсихганг заявиха, че забранената субстанция е добавка и няма отношение към подобряването на резултатите.

Президентът на Германската олимпийска спортна конфедерация (ДОСБ) Алфонс Хьорман заяви, че е направено изслушване със страните преди Международния олимпийски комитет (МОК) да направи същото. Олимпийската централа на Германия ще излезе с официално становище и изявление след пристигането на анализа от МОК.

ДОСБ потвърди днес, че германска спортистка е дала положителен допинг-тест, но отказа да съобщи името й. ДПА научи, че става дума за състезателката от отбора по биатлон Еви Захенбахер-Щеле, която беше четвърта в масовия старт в понеделник и спечели два златни медала в ски-бягането на предишните Олимпийски игри в Канада.

Захенбахер-Щеле не беше включена в германската женска щафета в днешното състезание, а отборът беше обявен преди излизането на резултата от пробата.
Реклама

Няма коментари:

Публикуване на коментар