четвъртък, 1 май 2014 г.

ПОЗОР: Отрязаха парите за биатлона

За съжаление най-титулуваният ни зимен спорт – биатлона, ще разполага със значително орязан бюджет за следващия сезон, след като министърът на спорта Мариана Георгиева го извади от групата на елитните спортове и я постави във втора група.
Президентът на федерацията Екатерина Дафовска получила писмото с лошите новини преди няколко дни и вече прекроява програмата за догодина.

"Засега нямаме яснота нито какъв бюджет ще ни бъде отпуснат, нито за кои състезатели ще има средства, защото до момента единственият, който има резултати за индивидуално финансиране като елитен спортист, е Красимир Анев – заяви за “7 дни спорт” Дафовска. – В края на миналата седмица дойде писмо, с което само ме известиха, че ни свалят във втора група на финансиране заради лошите резултати в Сочи.

Ние ще свикаме спешен управителен съвет и до няколко дни ще решим какви ще са съставите ни при мъжете и жените за новия сезон, за да можем да пуснем коригирания си проект в министерството и да видим какво ще ни отпуснат за подготовка."

Няма коментари:

Публикуване на коментар