понеделник, 17 март 2014 г.

Хеттрик за Макарайнен

Кайса Макарайнен спечели преследването на 10 километра за жени от Световната купа по биатлон в родния си град Контиолахти. Финландката направи две грешки в стрелбата, но след силно бягане финишира първа за време 30:52,0 минути. Това е трета поредна победа за финландката за последните три дни, след като преди това спечели двата спринта за радост на местната публика. 
 
 
 Победата е под номер девет в кариерата на Макарайнен. Втора в преследването остана Даря Домрачова от Беларус с един пропуск в стрелбата и изоставане от 1 минута след победителката. 

Рускинята Олга Зайцева направи цели пет грешки на стрелбището, но компенсира със силно бягане и завърши трета на 1:54,3 минута след победителката. В генералното класиране Кайса Макарайнен вече има 781 точки на върха след 19 от 22 състезания. Тора Бергер е втора със 724 точки. Даря Домрачова (Беларус) е на трета позиция с 650 точки.

В преследването нямаше българска биатлонистка.
Финландката Кайса Макарайнен спечели преследването на 10 километра за жени от Световната купа по биатлон в родния си град Контиолахти. Макарайнен направи две грешки в стрелбата, но след силно бягане финишира първа за време 30:52,0 минути. Това е трета поредна победа за финландката за последните три дни, след като преди това спечели двата спринта за радост на местната публика. Победата е под номер девет в кариерата на Макарайнен. Втора в преследването остана Даря Домрачова от Беларус с един пропуск в стрелбата и изоставане от 1 минута след победителката. Рускинята Олга Зайцева направи цели пет грешки на стрелбището, но компенсира със силно бягане и завърши трета на 1:54,3 минута след победителката. В генералното класиране Кайса Макарайнен вече има 781 точки на върха след 19 от 22 състезания. Тора Бергер е втора със 724 точки. Даря Домрачова (Беларус) е на трета позиция с 650 точки.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=477816

Няма коментари:

Публикуване на коментар