неделя, 9 февруари 2014 г.

Анев и Илиев стартират в преследването

Красимир Анев и Владимир Илиев ще стартират в преследването, въпреки слуховете, че треньорския щаб в биатлона може да откаже това състезание. Спекулациите се породиха от задните места, на които се класираха двамата, но въпреки това българите ще участват и няма да пестят сили за следващия старт на 20 километра.

"Това е олимпиада, ние не сме дошли да пазим сили и да правим тънки сметки. Щом са се класирали и имат право, те са длъжни да стартират и да дадат всичко от себе си, дори и да нямат големи шансове за по-предни места. А пък и кой знае - виждате, как понякога се получават огромни скокове напред в класирането", заяви Георги Фъртунов, старши треньор на националите.

Според него прекалената амбиция е изиграла лоша шега на българските биатлонисти в спринта.

"Те тръгнаха по системата "всичко или нищо", а можеха да подходят по-спокойно. Просто прегоряха в стремежа си да се докажат. Имаха отлични резултати в стрелбата в последните състезания за Световната купа и в тренировките, а ето че сега точно в изстрелите не бяха прецизни. И Анев, и Илиев имаха нарушен ритъм още в подхода на първата стрелба и моето обяснение е пренавитост и прегаряне. Ще се опитаме да коригираме това за следващите стартове", добави Фъртунов.

Livesport.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар