неделя, 12 януари 2014 г.

Соукалова с нова победа, Емито на крачка от точките

Габриела Соукалова победи и в преследването в немския зимен център Руполдинг. Това е втора поредна победа за 24-годишната състезателка, след като тя спечели и индивидуалната надпревара.

За първи път от 10 години в Световната купа по биатлон се проведе преследване след индивидуален старт, а не спринт. Соукалона направи перфектна стрелба и през цялото състезание водеше колоната. Чаровната чехкиня финишира първа с време 30:39.8 минути.

Тора Бергер финишира втора, но показа, че навлиза в шампионска форма. Норвежката направи само един пропуск на огневия рубеж и завърши състезанието с пасив от 9,7 сек.

Финландката Кайса Макарайнен направи цели три пропуска при стрелбата си, но отличното и ски бягане и донесе третото място с изоставане от 38,9 сек.Вероника Виткова е четвърта като за пореден път доказа, че Чехия може да разчита на много силна смесена щафета за Зимните олимпийски игри в Сочи.

Дария Домрачова се провали на стрелбата като направи цели пет пропуска и красивата състезателка на Беларус остана на едва 12-то място.

Емилия Йорданова финишира на 42-ра позиция, само две места след точките. Емито направи само една грешка на огневия рубеж и изостана от победителката на 4:14.0 минути.

Лидер в генералното класиране при жените за Световната купа по биатлон е Габриела Соукалова с 426 точки. Кайса Макарайнен се изкачи на втора позиция с 380 точки, само пет повече от Тора Бергер. Десислава Стоянова е на 66-то място с 20 точки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар