сряда, 8 януари 2014 г.

Женската щафета на Русия спечели на немска земя, титаничен провал за българките

Женската щафета на Русия спечели надпреварата на 4 по 6 километра от Световната купа по биатлон в германския зимен център Руполдинг и по този начин направи сериозна заявка за спечелването и на златните медали в Сочи.
Екатерина Глазирина, Олга Зайцева, Ирина Старих и Олга Вилухина финишираха за 1:09:42,2 час, след като не допуснаха наказателна обиколка и използваха общо 7 допълнителни патрона при осемте си стрелби. На второ място на 6,2 секунди завърши квартетът на Германия.



На трето място се нареди отборът на Норвегия с изоставане от 16,7 секунди след две наказателни обиколки и 8 допълнителни патрона. Силната щафета на Украйна остана на четвърта позиция, въпреки че дамите им използваха само пет допълнителни патрона. Пета е щафетата на Франция, а на шеста позиция е квартета на Беларус.

Щафетата на България в състав Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Райна Коюва и Стефани Попова завърши на предпоследното 20-о място, като Попова на четвърти пост беше задмината с обиколка от Вилухина. Българките използваха 11 допълнителни патрона, а Коюва въртя и един наказателен рунд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар