неделя, 8 декември 2013 г.

Синьове Солемдал спечели за втора поредна година преследването в Хохфилцен

Норвежката Синьове Солемдал спечели за втори пореден сезон преследването на 10 километра от Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен. 24-годишната Солемдал, която трябва да наследи Тора Бергер, стартира от шеста позиция след спринта в петък, допусна само една грешка в първата от четирите си стрелби и финишира за 30:16.2 минути.

Изненадващо Юлия Джима от Украйна се нареди на второ място, с което записа най-доброто класиране в кариерата си за Световната купа. Тя беше перфектна на огневия рубеж, но остана на 11.5 секунди след победителката след по-слабо ски-бягане.

Полякинята Кристина Палка, която тръгна 11-а, също беше без грешка при стрелбата и стигна  до третото място в крайното класиране. Тя завърши на 15.1 секунди зад Солемдал и се качи за втори път в кариерата си на подиума в старт от Световната купа.

Победителката от спринта на 7,5 километра в петък Селина Гаспарин от Швейцария допусна общо четири грешки при стрелбата и в крайна сметка финишира езва 15-а с изоставане от 1:15.4 минута от победителката. Носителката на Световната купа Тора Бергер (Норвегия) също направи четири грешки и се класира на 18-о място с пасив от 1:30.2 минута зад сънародничката си Солемдал. С това си представяне Тора Бергер затвърди впечатлението, че не е в добра форма в началото на сезона.

Днешното преследване мина без българско участие, защото в спринта нямахме състезателка в първите 60.

Лидер в генералното класиране за Световната купа е Габриела Соукалова с 148 точки. С днешната си победа Синьове Солемдал е втора с 145 точки, а трета е Олга Зайцева с 143 точки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар