сряда, 9 октомври 2013 г.

Първа шампионска титла за габровския биатлон

Ева Симеонова донесе историческа първа шампионска титла на Габрово в биатлона. Това стана на Държавното лятно първенство за подрастващи, което се проведе на спортния комплекс в Троян, в дисциплините спринт и преследване, съобщи Дарик.

Ева триумфира в спринтовата надпревара на километър и половина при момичетата младша възраст. Въпреки че допусна една грешка на огневия рубеж и трябваше да направи една наказателна обиколка от 60 метра, състезателката на КСББ „Узана 2007“ пресече финалната линия с аванс от секунда и 7 десети пред стрелялата безгрешно Елеонора Жишкина от Сапарева баня.

Още два медала за КСББ „Узана 2007“ от лятното държавно първенство по биатлон извоюваха Денислава Иванова и Девора Аврамова. Денислава, която записа името си в историята на местния спорт като спечели първия габровски медал в биатлона през 2011 г., на това първенство спечели сребро от преследването при девойките младша възраст.

На второто място на почетната стълбичка се качи и Девора Аврамова, която стана вицешампионка в преследването при девойките старша възраст.

КСББ „Узана 2007“ участва в първенството с 24 биатлонисти подготвени от треньора Иван Найденов. С любезното съдействие на Тодор Иванов, състезателите направиха няколко тренировки на стрелбището в спортен комплекс “Христо Ботев“ преди надпреварата в Троян, но точно стрелбата беше елементът, който лиши габровския отбор от още няколко медала в Троян.

„Ако не бяхме се провалили в стрелбата отличията ни щяха да са доста повече, но и това, което направихме, е едно добро постижение. Мога да оценя представянето на абсолютно всички като много добро. Може да се каже, че направихме пробив и в биатлона и останалите отбори вече започнаха да се притесняват от нас. Движим се във възходяща линия и това е радващо“, коментира със задоволство главният треньор на клуба Васил Шандурков.




Няма коментари:

Публикуване на коментар