четвъртък, 7 март 2013 г.

Дария Домрачова с невероятна победа в Сочи

Дария Домрачова спечели последния индивидуален старт за Световната купа по биатлон при жените за сезон 2012/2013 в Сочи, Русия. Тя стигна до победата въпреки двете си грешки при последната четвърта стрелба, които и костваха добавяне на две минути към времето й. Домрачова финишира първа с време 45:45.2 минути.

Далеч зад нея остана рускинята Олга Зайцева с пасив от 34,6 сек. и то при положение, че Зайка (така я наричат в Русия) направи чиста стрелба.

Великата Тора Бергер днес по 15 километровото трасе в Сочи остана на трета позиция. Норвежката направи един пропуск на огневия рубеж и финишира с пасив от 46,8 сек. Бергер вече спечели Световната купа по биатлон, а с днешното си трето място грабна и малкия кристален глобус в индивидуалната дисциплина.

Джобната биатлонистка Андреа Хенкел е четвърта на изоставане от 1:20.1 минута. Магдалена Гвиздон доказа и в днешния старт, че полският дамски биатлон е в невероятен прогрес, като зае петата позиция на изоставане от 1:43.5 минути. Кайса Макарайнен можеше да се бори за победата, но сбърка последните си два изтрела и пресече финалната линия едва шеста.

Емилия Йорданова не можа да вземе точка за Световната купа, като остана на 44-та позиция. Емето направи само една грешка при четирите си стрелби, но завърши на изоставане от над 6 минути. Ниа Димитрова е 72-ра, Стефани попова 75-та, а Десислава Стоянова 78-ма.

Днешната индивидуална надпревара в Русия ще се запомни и с факта, че първите 12 в класирането са от различни държави.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар