сряда, 20 март 2013 г.

Свендсен си показал члена на Тора Бергер

Емил Хегле Свендсен си призна, че е показал члена си на своята колежка от националния отбор по биатлон на Норвегия - Тора Бергер. Това е станало на 17-ти март по време на провеждащия се масов старт при дамите в Ханти-Мансийск, Русия. Това бе и последния старт за сезон 2012/2013. Мъжкото му достойнство обаче не подейства добре на Тора Бергер, която финишира едва 13-та в масовия старт.


Норвежецът е заявил, че е смъкнал гащите като отговор на подобно поведение на женския тим на Норвегия през 2010 година. Всичко започна, когато през 2010 година спечелих Световната купа. Тогава на последното състезание целият женски отбор на Норвегия си развя циците пред мен. Когато Тора Бергер спечели тази година, решихме и ние да й спретнем някой номер.

Опитахме да се скрием в гората, но не се получи. Знаехме, че ще ни видят много хора, но ни беше все едно. Чакахме я заедно с всичките ми съотборници от националния отбор. Симон и Мартен Фуркад също бяха там. Тора се усмихна, когато мина покрай мен. Явно това, което видя, й е харесало - разказа Свендсен пред Nrk.no.

Иначе Тора Бергер спечели генералното класиране при дамите, както и класациите за всички индивидуални дисциплини за Световната купа. Свендсен пък остана на второ място за Световната купа след Мартен Фуркад.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар