петък, 8 февруари 2013 г.

Най-колоритни са феновете на Русия

Биатлонът има най-много фенове в Русия и Германия, но поне от това, което виждаме до момента можем да кажем, че братушките са най-колоритни. Подкрепящите "Сборная" имат огромни знамена с надписи на любимите им състезатели, както и логото на Руския съюз по биатлон.

За сметка но това пък германците разчитат на националните си знамена предимно от футболните мачове. Руските фенове са и тези, които подържат най-висок градус по време на престоя си по трибуните. Пиенето на водка в малки чашки е тяхна запазена марка, дори и в немския зимен център Руполдинг.

Норвежките фенови също са едни от най-многобройните по време на стартовете за Световната купа по биатлон. Това е обяснимо с оглед на високия жизнен стандарт в Норвегия. Там, ако си фен на даден спорт, то няма никакъв проблем да пътуваш, да плащаш за хотели, за да подкрепяш своите любимци от трибуната, а не от вкъщи.

На световното, което в момента се провежда в Нове Место, Чехия и феновете на домакините се представят на ниво. Те явно са решили да надминат руснаците по пиене, като вече са направили своеобразни преносими инсталации за подгряване с високоспиртни напитки.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар