петък, 15 февруари 2013 г.

Скандална фирма е спонсор на Европейското първенство по биатлон в Банско

Скандалната немска фирма "Техем" е един от спонсорите на Европейското първенство по биатлон в Банско, което ще се проведе от 19 до 26 февруари. Името на топлинния счетоводител често е сред най-споменаваното, когато става въпрос за неуредици и надписани сметки за парно.

Най-пресният пример за това е от началото на този месец. „Топлофикация София” е проверила допълнително 79 сгради с повишена консумация на енергия заради многобройни оплаквания от страна на абонатите. Проверени са били 409 маломерни жилища - гарсониери с големи суми на фактурирана енергия над 250 лева. Проверките продължават докато се отговори на всички жалби на абонатите, твърдят от "Топлофикация". Както и да се отговори на тях публична тайна е, че милионите от "Топлофикация" са източени основно през създадените по времето на Иван
Костов фирми за топлинно счетоводство.

През 2007 г. разследване на вестник "Монитор" показа, че две хиляди и осемстотин евро е брутната месечна заплата на управителя на фирмата за топлинно счетоводство "Техем Сървисис" ЕООД Милена Стоянова. Това бе записано в т. 3.1 от договора на бизнес
дамата. Заплатата си я бива и сега, а през 2007 г. си беше цяло богатство.
Друг не особено лицеприятен факт, е че по времето, когато топлинните счетоводители не бяха подизпълнители на топлофикациите именно към "Техем" традиционно имаше и най-много оплаквания за надписани сметки.

Като цяло топлинните счетоводители не помогнаха с нищо, за да станат сметките за парно по-разбираеми, а напротив забатачиха здраво нещата. Освен това те са и една напълно излишна брънка във веригата. Освен, че брънката е излишна, то е и доста скъпа за абонатите. Не случайно вече дори депутатите искат тяхното премахване.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар