неделя, 20 януари 2013 г.

Германия спечели женската щафета

Отборът на Германия спечели женската щафета в Антхолц, Италия, част от 6-ия етап за Световната купа по биатлон. Те използваха 10 допълнителни патрона и изпревариха отбора на Русия със 17,4 секунди. Немският отбор бе в състав Франциска Хилдебранд, Мириам Гьоснер, Надине Хорхлер, Андреа Хенкел.

Трета завърши щафетата на Франция, като те използваха само четири допълнителни патрона, но по-слабото им ски бягане не им позволи да се борят за първите две места.

Фаворитките от Норвегия останаха на четвърта позиция, като техен последен пост бе водачката за Световната купа Тора Бергер. Норвежките завъртяха наказателна обиколка в лицето на Синове Солемдал на втори пост и това се оказа пагубно за тяхното класиране.

Украинките са пети, а жените на Полша финишираха на 6-то място.

Българските момичета бяха застигнати с обиколка и не участват в класирането. Последният класирал се отбор е този на Румъния на 13-то място от 21 стартирали държави.

В класирането по нации при женските щафети продължава да води Норвегия с 206 точки. Второто място е за дамите на Русия с 196 т., а третото е за германките, които събират 194 т. България заема 14-та позиция с 91 т.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар