неделя, 20 януари 2013 г.

Мъжката щафета на Франция триумфира, провал за Норвегия и Германия

Мъжката щафета на Франция спечели надпреварата в Антхолц, Италия в 6-ия етап от Световната купа по биатлон. Петлите триумфираха в тази дисциплина и в Руполдинг.
Днес по последната обиколка в Антхолц лидерът в генералното класиране за Световната купа Мартен Фуркад се пребори с Дмитри Малишко и донесе победата на Франция.

Петлите в състав Симон Фуркад, Жан-Гийом Беатри, Алексис Бьоф и Мартен Фуркад финишираха първи, като използваха общо осем допълнителни патрона и постигнаха време от 1:13:26.0. Руснаците останаха втори на изоставане от 10,1 секунди.

Трети остана отборът на Австрия с пасив от 1:18.5 минута, като те имаха и наказателна обиколка. Изненадващо четвъртата позиция е за Швеция, въпреки че те направиха две наказателни обиколки. Тяхното изоставане от Франция е 2:19.1 минути.

Щафетата на Швейцария е пета, а шестото място е за Чехия. Германската щафета претърпя провал, като остана едва на 7-ма позиция с цели четири наказателни обиколки и пасив от 2:20.8 минути. Отборът на Норвегия претърпя истинско корабокрушения, като остана едва на 10-та позиция и изоставане от над три минути от победителите. Смекчаващо вината обстоятелство е, че викингите бяха без своята звезда Емил Хегле Свендсен.

Щафетата на България остана на 15-та позиция, след като в първите три щафети от сезона бяхме все на 12-та позиция. Изоставането днес на нашите момчета е 3:53.5 минути. Отборът на България е и последно класиралия се, защото другите състави бяха застигнати и спрени от състезанието, в което стартираха общо 24 държави.

В генералното класиране по нации в мъжките щафети Франция излезе на първо място с 202 т. Русия също има 2002 т., но петлите имат повече победи. Третата позиция е за Норвегия с 199 т.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар