неделя, 13 септември 2015 г.

Дафовска трета с щафета в състезание на легенди

Осем години и половина след като прекрати кариерата си в биатлона, Екатерина Дафовска показа, че все още е в много добра форма, особено в стрелбата. Чепеларката, която донесе единствената олимпийска титла за България от зимни игри, демонстрира класата си в състезание в летния вариант на този спорт с участието на едни от най-големите имена в него.



Президентът на родната федерация получи специална покана за участие на провелия се на олимпийския център “Раубичи” край столицата на Беларус Минск фестивал “Състезание на легендите - звезди на биатлона за мир”. Той беше организиран от местната централа и една от сегашните водещи биатлонистки в световен мащаб Дария Домрачова.

В суперспринта при дамите Дафовска завърши седма, като не направи нито една грешка при 4-те си появявания на огневия рубеж. Победителка стана французойката Флоран Баверел-Робер. Втора се нареди норвежката Лив-Грете Поаре, а зад нея остана германката Симон Хаусвалд. Освен Дафовска само Олена Зубрилова (Блрс) не допусна грешка в стрелбата.

Българката се представи много добре в този компонент и в смесената щафета. В двойка с един от легендарните германци, пристигнали в Беларус - Рико Грос, Дафовска завърши на трето място. Българо-немското дуо използва само пет допълнителни патрона и не въртя наказателни обиколки.

Партньорът на Дафовска в момента е треньор на мъжкия национален отбор на Русия.

Първото място отново бе за Баверел-Робер в комбинация с германеца Свен Фишер. Пред Дафовска-Грос финишираха Елена Екхолм (Шв) и Михаел Грайс (Гер). В мъжкия спринт №1 стана Фроде Андерсен (Нор).

Няма коментари:

Публикуване на коментар