петък, 19 декември 2014 г.

Габриела Соукалова от Чехия записа първа победа за сезона

Чаровната състезателка Габриела Соукалова от Чехия записа първа победа за сезона на 7,5 километра от Световната купа по биатлон в словенския зимен център Поклюка.
Тя не допусна грешка при двете си стрелби и финишира за 20:17.3 минути. Така 25-годишната състезателка от Чехия постигна осми успех в кариерата си. Доротея Вирер от Италия завърши на второ място на 18.4 секунди. Тя не успя да свали една мишена при втората си стрелба от положение прав, с което изпусна да запише първа победа, но записа най-доброто класиране в кариерата си.

Валя Семеренко от Украйна завърши трета с изоставане от 24.7 секунди след перфектна стрелба. Носителката на Световната купа за миналия сезон и лидерка в генералното класиране Кайса Мекерейнен (Финландия), която беше спечелила предишните три старта от сезона, се нареди на 15-а позиция с пасив от 54.6 секунди.

Десислава Стоянова допусна една грешка при двете си стрелби и финишира за 22:10.3 минути. Тя единствена от българките се класира за преследването на 10 километра в събота, тъй като завърши сред първите 60. Емилия Йорданова завърши 77-а с две грешки при втората си стрелба и време 23:09.1 минути, а Райна Коюва се нареди на предпоследното 97-о място с 25:08.5 минути също с две грешки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар