вторник, 17 юни 2014 г.

Краси Анев все още мисли за бъдещето си

Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев все още не е решил дали ще продължи кариерата си.
Причината е, че той е в конфликт с новия наставник на тима Николай Захаров. "Сега не мога да кажа нищо конкретно за това дали продължавам в биатлона, или не. Все още предстоят разговори с шефовете и мисля, че до няколко дни ще изляза с позиция какво ще се случва", заяви пред "7 дни спорт" Анев.

Той отчете изминалия сезон като добър за него, а като грешка на олимпиадата посочи, че психически не е издържал на напрежението. Относно закъснението в старта на подготовката Краси бе категоричен, че това е въпрос на организация. "Ако реша да продължа в биатлона, аз ще съм готов, защото моята работа е да спазвам професионално задълженията дори и извън лагерна обстановка и аз поддържам формата си. Имах проблем с пушката, тъй като тя беше счупена, но вече имам нов приклад, копие на стария, и подобрявам и стрелковите си умения.

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска обяви, че има опция от Министерството на спорта Краси Анев да тренира с личен треньор и да получи отделно финансиране. "Ние не искаме това да се случи, освен ако той не пожелае така", заяви олимпийската шампионка от Нагано'98.

Няма коментари:

Публикуване на коментар