събота, 8 март 2014 г.

Кайса Макарайнен №1 в преследването, застига Тора Бергер (ВИДЕО)

Кайса Макарайнен спечели преследването на 10 км в Поклюка (Словения) от Световната купа по биатлон.
Финландката триумфира с време 32:01.0 минути, като не уцели само две мишени днес. Втора днес се нареди Тора Бергер, която по този начин си запази лидерската позиция в генералното класиране за Световната купа.

Бергер тръгна от шеста позиция, направи две грешки (по една в първата и третата стрелба) и завърши на 19.7 секунди след победителката. Трета се нареди италианката Доротея Вирер. Петата от спринта Вирер направи общо три пропуска в стрелбата и завърши на 54.5 секунди след Макарайнен. 


Четвърта се класира героинята от Олимпийските игри в Сочи Даря Домрачова. Биатлонистката от Беларус стартира от 28-а позиция, но направи страхотно състезание и въпреки трите си грешки в стрелбата, остана много близо до място в тройката и финишира на 1:20.4 минута след Макарайнен. Изненадващата победителка в спринта Катарина Инерхофер (Австрия) днес зае 7-о място с 4 грешки.

В генералното класиране за Световната купа на първа позиция е Тора Бергер с 553 точки. Втора е Кайса Макарайнен с 547, а трета е Даря Домрачова с 511 точки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар