четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Подготовката на Анев е насочена изцяло към олимпийските игри в Сочи

До началото на олимпийския сезон в биатлона остават само няколко седмици. Националният ни отбор се подготвя с нов треньор - Георги Фъртунов, който замени на поста Николай Захаров след края на миналия сезон.

Смяната се наложи, след като най-добрият ни състезател Красимир Анев обяви, че не иска да работи със Захаров и ще прекрати кариерата си. От федерацията се съобразиха със състезателя и той отмени решението си. "Треньорът, с който работехме, не влагаше нужния професионализъм. Той е треньор с опит, добър треньор, ако иска да бъде такъв. Него го задоволяваха класиранията, които постигахме.

Всеки иска да се развива, защото полагаме много труд, много лишения. Не вярвах в това, че ще ми назначат нов треньор и затова взех това решение. Вземете пример от леката атлетика. Там всеки си има личен треньор, всеки си работи с треньора, който го е изградил и създал. Аз не съм сменил треньора на националния отбор. Това е решение на целия Управителен съвет", казва Анев в интервю за предаването "Зона спорт" по bTV Action.

Подготовката на Анев е насочена изцяло към олимпийските игри в Сочи. За него това ще бъде второ участие на най-важния спортен форум. "Олимпиадата е състезание, което трябва да даде изражение на целия ти труд. Надявам се там аз и другите момчета от отбора да се реализираме. Надявам се да подобря представянето си от предишната Олимпиада", казва Красимир Анев, европейският шампион за младежи от Банско`2007.

topsport.ibox.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар