четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Фуркад спечели индивидуалния старт в Нове Место

Лидерът в генералното класиране за Световната купа по биатлон Мартен Фуркад спечели индивидуалния старт на 20 км. на световното в Нове Место. Французинът направи добро ски бягане и допусна само една грешка при четирите си стрелби и триумфира с време 49:43.0 минути.

Тим Бърк спечели за САЩ сребърния медал за първи път от 26 години насам. Любимият на Андреа Хенкел дори можеше да стане световен шампион, ако не беше направил пропуск при последната си стрелба. В крайна сметка Тим Бърк е втори на изоставане от 23,5 сек. от Фуркад.

Трети остана шведът Фредрик Линдстрьом с пасив от 33,7 сек. Представителят на домакините Ондрей Моравец се размина с медал заради двете си допълнителни минути към времето си (по една минута за всеки пропуск в стрелбата). Моравец остана четвърти с пасив от 48,6 сек. Шведът Бьорн Фери е пети, а братът на Мартен Фуркад - Симон Фуркад е шести.
В днешната класическа дисциплина не стартира Емил Хегле Свендсен заради простудно заболяване.

Най-добре от българите се представи Красимир Анев, който остана 37-ми. Той допусна цели четири пропуска при стрелбата си, но доброто му ски бягане му донесе място в точките. Владимир Илиев се отказа по време на състизанието. Той имаше и здравословни проблеми преди началото на световното. Мирослав Кенанов 78-ми, а Мишо Клечеров 80-ти.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар