сряда, 13 февруари 2013 г.

Трети златен медал за великата Тора Бергер

Трети златен медал на Световното първенство по биатлон в Нове Место спечели Тора Бергер. Великата норвежка триумфира на индивидуалната надпревара при жените на 15 км. Бергер направи чиста стрелба и великолепно ски бягане, което не остави шансове на нейните конкурентки.

Олимпийската и световна шампионка в тази дисциплина от 2002 и 20005 г. Андреа Хенкел е втора. Тя донесе първия медал за Германия от световното. Хенкел направи чиста стрелба и изостана от Тора Бергер на 52,7 сек.

Украинката Валя Семеренко е трета с един пропуск при стрелбата и пасив от 1:42.5 минута. Олимпийската шампионка в спринта Анастасия Кузмина допусна два пропуска на огневия рубеж, които и донесоха две минути към нейното време, но въпреки това се пребори за четвъртото място. Кузмина изпревари Вита Семеренко, въпреки че украинката направи една грешка по-малко при стрелбата си. Рускинята Олга Зайцева е шеста, а нейната сънародничка Екатерина Глазирина е седма.

Дария Домрачова е едва на 33-та позиция с цели шест грешки при стрелбата. Също толкова пропуска направи и Мириам Гьоснер, която остана едва на 35-та позиция.

Ния Димитрова е 37-ма с един неточен истрел. Българската състезателка можеше и да е доста по-напред в класирането, но твърде слабото и ски бягане по последната обиколка по трасето в Нове Место не и позволи това. Изоставането на Димитрова от Тора Бергер е близо шест минути. Емилия Йорданова е 60-та с три минути добавено време (за всяка грешка при стрелбата). Стефани Попова е 91-ва, а Десислава Стоянова 108-ма с цели 13 пропуска на огневия рубеж.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар