петък, 11 януари 2013 г.

Победа за Мириам Гьоснер в спринта в Руполдинг

Най-силната немска биатлониска Мириам Гьоснер победи в спринта за Световната купа по биатлон на 7,5 км. в Руполдинг, Германия. Тя стреля изненадващо добре, като направи само един пропуск при второто си посещение на огневия рубеж. Това и позволи да триумфира на родна земя с време 20:57.2 минути.

Втора също с една грешка при стрелбата остана Дария Домрачова с пасив от 7,1 секунди.
Победителката за Световната купа от преди два сезона финландката Кайса Макарайнен. Нейното изоставане от Гьоснер е 17,5 секунди.

Чаровната Андреа Хенкел направи поредното си отлично състезание и пред родна публика се класира на четвърто място. Тя бе безпогрешна с пушката, но по-слабото и ски бягане и донесе изоставане от 25,8 сек. Французойката Мари Дорен Абер е пета, а голямата изненада днес дойде от Яна Герекова от Словакия, която е шеста на 37,8 сек. от победителката.

Лидерката в генералното класиране за Световната купа Тора Бергер направи две грешки при втората си стрелба и остана едва на 12-та позиция, като нейния пасив е 52,7 сек.

Българките направиха поредното слабо състезание, като най-напред от нашите момичета е Емилия Йорданова, която финишира на 69-та позиция с две грешки при стрелбата и изоставане от 2:53.7. Ния Димитрова е 79,-та, Десислава Стоянова 94-та. Първа, но от зад напред е Стефани Попова. Нежната половинка на сръбския биатлонист Миланко Петрович зае последното 98-мо място.

Лидерка в генералното класиране за Световната купа е Тора Бергер с 514 т., пред Мириам Гьоснер с 437 т. Трета е джобната Андреа Хенкел с 399 т., а четвъртата позиция е за Дария Домрачова с 389 т.

Утре е спринта при мъжете на 10 км. В неделя са масовите стартове при жените на 12,5 км. и мъжете на 15 км.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар