събота, 12 януари 2013 г.

Първо място за Мартен Фуркад в Руполдинг, Русия лидер при нациите

Лидерът в генералното класиране за Световната купа по биатлон Мартен Фуркад спечели спринта на 10 км. в Руполдинг, Германия. Той направи чиста стрелба и показа отлично ски бягане, като финишира първи с време 23:51.5 минути. Това е третата победа за Фуркад през този сезон.

Руснакът Евгени Устюгов остана втори на 16,4 сек. от победителя, а трети е друг състезател от "сборная" Андрей Маковеев (+33.0). Именно второто и третото място на руснаците позволи на Русия да се върне на първото място в класирането по нации при мъжете за Световната купа.
Емил Хегле Свендсен допусна грешка при стрелбата си за разлика от първите трима състезатели и остана на четвърта позиция с пасив от 39,1 сек.

Пети е Дмитри Малишко, а шести се нареди Ларс Хегле Биркеланд от Норвегия. Завърналият след дълго отсъствие Тарей Бьо завърши седми, което му дава възможност да стартира в утрешния масов старт при мъжете, като един от петимата най-добре представили се състезатели от индивидуалната дисциплина при мъжете.

Приятната изненада днес дойде от канадеца Скот Перас, който направи чиста стрелба и изостана на 49 секунди от Фуркад. Канадецът взе скалпа на Яков Фак, който е 12-ти.
Германските състезатели претърпяха пълен провал на родна земя. Най-предното тяхно класиране е на Арнд Пайфер, който е 15-ти на 56,4 секунди от първото място. Веднага след него се нареждат Симон Шемп и Ерик Лесер.

Владимир Илиев завърши на 39-та позиция, като по този начин спечели две точки за Световната купа. Владко направи по един пропуск в двете си стрелби и пресече финалната линия с пасив от 1:34.7 минути.
Краси Анев допусна един пропус при посещенията си на огневия рубеж, но направи изключително слаба последна обиколка и остана чак на 47-мо място. Неговото изоставане е 1:46.3 минути.
Мишо Клечеров е 62-ри с чиста стрелба, което за пореден път показа, че има сериозни проблеми със ски бягането си през този сезон. Иван Златев е 93-ти с четири пропуска при стрелбата.


Мартен Фуркад продължава да е лидер в генералното класиране за Световната купа с 504 т. След него се нареждат Свендсен с 441 т. и Евгени Устюгов с 418 т.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар