неделя, 10 март 2013 г.

Русия спечели малката световна купа при мъжката щафета

Русия спечели малката световна купа при класирането по нации за мъжката щафета. Братушките днес триумфираха на последното щафетно състезание на родна земя в Сочи. Руснаците спечели щафетата въпреки, че на втори пост Александър Логинов ги вкара в наказателната обиколка.

След това обаче на трети и четвърти пост Дмитри Малишко и Евгени Устюгов направиха чиста стрелба и отлично ски бягане и Русия спечели състезанието с време 1:07.04.02 час.

Второто място е за германците с пасив от 38,3 сек. Трети завършиха чехите, които изпревариха щафетата на Норвегия и по този начин лишиха скандинавците от крайната победа в малката световна купа при мъжките щафети.

Българската щафета завърши на 13-то място на изоставане от 3:31.2 минути. Нашите момчета използваха 8 допълнителни патрона, но на втори пост Мирослав Кенанов завъртя наказателна обиколка и това ни отне шансовете да влезнем в топ 10.

В крайното класиране по нации за малката световна купа при мъжките щафети Русия има 305 т. Само на три точки зад руснаците са норвежците с 302. Франция е трета с 296 т., Германия е четвърта с 267 т., а петата позиция е за Австрия с 243 т. България е на 13-та позиция със 173 т.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар