сряда, 20 февруари 2013 г.

Деца рисуват биатлон, откриват благотворителна изложба в Банско

Над 300 деца от СОУ “Неофит Рилски“ в Банско се включиха в конкурса за детска рисунка на тема “Аз рисувам биатлон“ и най-добрите ще видят творбите си на специалната изложба в хотел “Стражите“, където са настанени състезатели и организатори на Откритото европейско първенство.

Председателят на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска и управителят на хотела Димитър Ваканчин ще открият изложбата в четвъртък в 19.30 часа в лоби бара на гостоприменицата. Жури ще награди най-добрите 10 творби, авторите им ще получат награди от Организационния комитет на първенството. Детска фолклорна група “Банскалийчета“ ще изпълни автентични местни песни на старта на изложбата.

Всеки от гостите на европейското първенство ще може да стане съпричастен на децата от училището като купи рисунка. Събраните средства ще отидат за закупуването на интерактивна дъска, обясни Румен Пицин, преподавател по рисуване в СОУ  “Неофит Рилски“.

Освен в хотел “Стражите“ детските рисунки ще се предлагат благотворително още във ВИП зоната на Бъндеришка поляна, където са стартовете от шампионата на Стария континент и в Пирин голф клуб.


Няма коментари:

Публикуване на коментар