петък, 8 март 2013 г.

Защо Краси Анев се отказа

Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев санзационно обяви, че спира състезателната си кариера след края на сезона. Това негово решение бе заявено във Фейсбук.

“Скъпи приятели и фенове на биатлона, след дълго обмисляне реших да сложа край на своята спортна кариера, след като завърши сезонът. Благодаря на всички, които ме подкрепяха и на всички, които ме критикуваха през годините, защото и подкрепата, и критиката са градивни неща. Пожелавам на всички ви много здраве и късмет”, написа във Фейсбук Анев.

Все още не са ясни причините за неговото преждевременно отказване. Анев обаче нямаше възможност да стартира на масовия старт на световното в Нове Место. Тогава билетите за целия щаб бяха купени предварително, като никой от федерацията ни по биатлон, не бе предвидил възможността Анев да се класира за масовия старт. След това по време на Европейското първенство по биатлон в Банско, той се оплака, че кара със стари ски. Освен това Анев се е превърнал в донор на ски на биатлонистките ни от женския национелен отбор. Дамите често прибягват до неговите ски, защото от федерацията не им подсигуряват необходимата екипировка.

След отказването на Краси Анев, България губи най-голямата си надежда за добро представяне в биатлона на предстоящата олимпиада в Сочи през 2014 г.

Николай Георгиев


1 коментар:

  1. СПОРЕД МЕН, КАКТО И В МИНАЛОТО ИМА НЯКАКВА ШАШАРМА, КОЯТО ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗНЕ ОТКРИТО ОТ БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО БИАТЛОН, ТРЕНЬОРИ И СЪСТЕЗАТЕЛИ !
    -
    ВСИЧКО НА МАСАТА !
    -
    КОЙ КЪДЕ ТРЕНИРА, КАК ТРЕНИРА И НА КАКВИ СЪСТЕЗАНИЯ СЕ ПЛАНИРАТ СПОРТИСТИТЕ !
    -
    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - МАЙСТОР НА СПОРТА ПО ОРЕНТИРАНЕ И ДИПЛОМИРАН БИАТЛОНИСТ

    ОтговорИзтриване